Antoon, Froukje en Waylon: dit is de line-up voor Wantijpop 2023

DORDRECHT – “Weer een park vol met verschillende podia. Voor elk wat wils. Het wordt een hele leuke editie, denk ik.” Het zijn de woorden van Magchiel Koekkoek, organisator van Wantijpop. Singer-songwriter Froukje en zanger Jaap Reesema zijn de eerste headliners die bekend zijn gemaakt van Wantijpop. Zaterdag werden daar Antoon, The Vices en Prins S. en De Geit aan toegevoegd. Het Dordtse muziekfestival vindt dit jaar plaats op 10 juni in het Wantijpark.

Froukje is een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. De Rotterdamse scoorde al verschillende hits zoals ‘Ik wil dansen’ en ‘Nooit meer spijt’. Ook won ze meerdere prijzen, zoals een 3FM Talent Award en de 3voor12 Song van het Jaar 2021 én 2022. Jaap Reesema scoorde vier Top 40-hits in twee jaar. Met ‘Mijn Kleine Presidentje’ ontroerde hij vele muziekliefhebbers tijdens de actiedag van Giro555 voor Oekraïne. Vorig jaar, tijdens de vijfentwintigste editie van het festival, werd de zaterdag afgesloten door Goldband. Dit jaar is dat Waylon. “Dat is onze pop- rock- soul- en countryster. Een hele ervaren entertainer.”

Verschillende podia
De organisatie van Wantijpop liet eerder al in een persbericht weten dat alle vaste elementen van het festival weer aanwezig zijn: het Ames hoofdpodium, het Popcentralepodium, waar Prins S. en De Geit de laatste act zal zijn, het housepodium ‘Geheime deuntjes’ en de ‘Kindertuin Koning Eik’ voor de allerkleinste bezoekers.

Info
Het festival is ook dit jaar gratis te bezoeken. De dag voor Wantijpop, op vrijdag 9 juni, vindt ‘Wantij Live’ plaats. Hiervoor moeten bezoekers wel entreekaarten kopen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.