Ambulancepersoneel gaat weer mondkapjes dragen bij patiëntcontact

Foto: Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

REGIO – Met het oog op de weer stijgende aantallen coronabesmettingen, neemt de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, twee maatregelen.

Bij alle patiëntencontacten dragen medewerkers van de ambulance vanaf dinsdag 29 september een chirurgisch neusmondmasker.  “Dat betekent niet dat we u van corona verdenken. We willen, net als bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, de kans op verspreiding zo klein mogelijk maken. Wij kunnen immers geen anderhalve meter afstand tot onze patiënten houden en ook niet altijd tot de naasten van de patiënt,” aldus de ambulancedienst op Facebook. 

Is er sprake van een ‘echte’ coronaverdenking, dan verschijnt ambulancepersoneel in een beschermend pak met een FFP2-masker en een spatbril. 

Als tweede maatregel stopt de ziekendienst weer met het meenemen van familieleden of andere begeleiders van de patiënt in de ambulance, zoals dat ook van eind maart tot begin juli het geval was. Naasten moeten de patiënt dus zelf nareizen naar het ziekenhuis. Is de patiënt een kind, dan is een uitzondering mogelijk.