DORDRECHT- Het is deze zomervakantie weer een dolle boel in het Onderwijsmuseum. Stiften komen tot leven als de armen en benen van bijzondere tekenrobots! Elke dinsdag, donderdag en zaterdag maak je met een elektromotor en een toefje fantasie een unieke tekenrobot die zelf de mooiste kunstwerken creëert. De tekenrobot workshops vinden plaats op elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 14.30 tussen 20 juli en 31 augustus.

Deze zomer introduceert het Onderwijsmuseum ‘WetenschapsWoensdag’. Op 7 en 21 augustus om 13.00 uur zullen bijzondere wetenschapsdemonstraties plaatsvinden. Luister aandachtig naar onze eigen Professor Cor die demonstreert wat vacuüm is en hoe oude brandspuiten werkten, als hij het museum zelf maar niet in brand zet!

Daarnaast kun je doorlopend aan de slag met verschillende spellen en activiteiten. Maak wollige woorden met behulp van ijzerdraad en de meest rijkgekleurde stukjes wol. Of maak zomerse wenskaarten en bullet-journal posters met een groot assortiment aan knutselmaterialen. Er is genoeg te doen om je creativiteit op hol te laten slaan!

Geen zin om creatief te zijn? Speel Oud-Hollandse spelletjes. Stokvangen, kegelen, gatenkaas; het kan allemaal in de museumtuin als het zonnetje schijnt.