Aanpassing dienstregeling Qbuzz

rhdr

STREEKNIEUWS – Qbuzz doet er alles aan om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van het OV de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling. Ook willen we onze collega’s gezond en fit houden. Daarom heeft de vervoerder besloten om vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling verder aan te passen.

Aanpassing dienstregeling

Mede als gevolg van de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen dagen drastisch gedaald. Met de nieuwe basisdienstregeling biedt Qbuzz voldoende capaciteit om alle reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men in de bussen en treinen voldoende afstand van elkaar kan houden.

Het rijden van de bussen en treinen is mensenwerk. Omdat het coronavirus voorlopig nog in Nederland zal zijn, is het van belang om zorgvuldig om te gaan met de inzet van medewerkers. Met deze speciale basisdienstregeling houdt Qbuzz rekening met een stijgend aantal ziektemeldingen in vitale functies binnen het bedrijf. Tegelijkertijd zijn zij zuinig op hun collega’s door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn.

Kijk voor meer details en de exacte aanpassingen op de website:

https://www.qbuzz.nl/dmg/meer-qbuzz/acties-campagnes/XnD8PREAACEADccy/coronavirus-welke-maatregelen-gelden-er-voor-het-ov

https://www.qbuzz.nl/dmg/meer-qbuzz/nieuws/XnECYBEAACAADeKH/laatste-updates-coronavirus-dienstregeling-verder-aangepast-vanaf-vrijdag-20-maart

Met deze maatregel doet Qbuzz er alles aan om hun maatschappelijke rol in de vitale sector zo goed mogelijk te blijven vervullen en spannen zij zich maximaal in, om de negatieve gevolgen voor de reizigers, alsmede voor de provincie te beperken.