STREEKNIEUWS – Vandaag mocht de 7-jarige Sem voor één dag boswachter van de Biesbosch zijn. Sem is de winnaar van de fotowedstrijd die werd georganiseerd in het kader van 25 jaar Nationaal Park De Biesbosch. Sem postte zíjn Biesbosch-avontuur op Instagram en won een dag in de Biesbosch met boswachter Jacques van der Neut. 

Het afgelopen recreatieseizoen werd in de Biesbosch aandacht geschonken aan het 25 jarig jubileum van Nationaal Park De Biesbosch. Er was onder andere een activiteitenprogramma met 25 Biesbosch-avonturen voor gezinnen en een leuke fotowedstrijd op Instagram.

25 weken lang kon iedereen foto’s van zijn of haar Biesbosch-avontuur delen op Instagram met #25jaarbiesbosch. Uit ruim 150 inzendingen is Sem de winnaar geworden. Hij zocht het stilste plekje van de Biesbosch en legde dit vast. Zijn foto werd gekozen omdat het een echte Biesbosch-beleving laat zien. Vandaag mocht Sem zijn prijs ‘ophalen’ en ging samen met Staatsbosbeheer boswachter Jacques van der Neut met de boot op pad. Het hoogtepunt voor Sem waren de dodaars, die hij nog nooit had gezien. Daarnaast werden er reeën en een ijsvogel gespot en beverburchten geteld. “Later word ik ook boswachter”, aldus Sem.