1e Drechtsteden Winterspelen

DORDRECHT- Donderdag 13 september jl. werd in het ijsstadion op de Sportboulevard Dordrecht de “skate-off” georganiseerd voor een nieuw schaatsevenement in de Drechtsteden: de ‘Drechtsteden Winter Spelen’ met als thema Schaatsen voor het Leven.
Dit evenement wordt georganiseerd door het Vriendenfonds Albert Schweitzerziekenhuis in samenwerking met de IJssportinDordt partners, Optisport en het Sportbedrijf Dordrecht. De opbrengst gaat naar het onderzoek van de Dordtse longchirurg Erik von Meyenfeldt. De organisatie heeft zich een streefbedrag van 25.000 euro ten doel gesteld.

Op zaterdag 24 november 2018 wordt een dag vol uiteenlopende schaatsactiviteiten georganiseerd in het ijsstation tegenover het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht.
Voor basisschoolleerlingen worden er vanaf 10 uur ‘s ochtends clinics georganiseerd, om kennis te maken met langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en ijshockey.
’s Middags zijn er voor iedereen demonstraties van o.a. Freestyle Skating, IJsdansen, Schoonrijden en Para-IJshockey te bezoeken.
Schaatsliefhebbers (ervaren en onervaren) kunnen zich aanmelden om een Rondje Dordt te schaatsen in de afstanden van 1, 5 of 10 kilometer. Voor de echte schaatskanjers is er de mogelijkheid om de IETS MEER Marathon te schaatsen, een uitdagende tocht van 43 kilometer op de schaatsbaan van het ijsstadion.
De dag wordt afgesloten met de 3 uur van de DRECHTSTEDEN. Schaatsteams (van 3 of 4 personen) kunnen in estafette vorm zoveel mogelijk ronden schaatsen met als belangrijkste uitgangspunt: meedoen = winnen!
Ook betrokken bij de organisatorische uitvoering van deze dag zijn maatschappelijke partners: het Da Vinci College en GEMIVA-SVG.

Naast een dag vol plezier, heeft dit evenement een belangrijk doel: geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek van longchirurg en oncoloog dr. Erik von Meyenfeldt verbonden aan het Albert Schweitzerziekenhuis. Met dit onderzoek wil ons ziekenhuis de zorg vóór en na operaties op longkankerpatiënten in heel Nederland sterk verbeteren. Fondsen voor dit onderzoek zijn hard nodig.

Het Vriendenfonds spreekt de hoop uit zoveel mogelijk Drechtstedenaren bereid te vinden dit onderzoek te ondersteunen, met z’n allen gaan we werkelijk Schaatsen voor het Leven.
Het is de bedoeling dat de schaatsende deelnemers op zoek gaan naar sponsoren in hun omgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan familie, vrienden, collega’s, buren en werkgever. Op deze manier kan men gezamenlijk een belangrijke bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek van dokter Von Meyenfeldt en zo het leven van longkankerpatiënten in onze regio wezenlijk verbeteren.

Voor meer informatie en om u in te schrijven kunt u terecht op de website van de Drechtsteden Winter Spelen:’ ‘ . text_chop(‘www.schaatsenvoorhetleven.nl’, 30) . ‘