100-jarig kindcentrum Juliana loopt hard voor Stichting Jarige Job

ZWIJNDRECHT – Christelijk kindcentrum Juliana, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, bestaat 100 jaar en viert de hele maand april feest. Op woensdag 13 april stond een sponsorloop voor Stichting Jarige Job op de feestkalender. Van de peuterspeelgroepen tot en met groep 8: alle kinderen hebben zich voor de volle 100% gegeven voor het goede doel.

“Wij vieren als kindcentrum onze verjaardag en gunnen dat ieder kind. Daarom hebben we ervoor gekozen met een sponsorloop Stichting Jarige Job te steunen. Het was echt superleuk. Het weer hielp mee, het was droog en niet te zonnig. De kinderen zijn een paar weken geleden begonnen met het werven van sponsoren. Die konden kiezen voor een vast bedrag of een bedrag per ronde,” aldus Heidi van Driel, intern begeleider en feestcommissielid van kindcentrum Juliana. “De sponsorloop bestond uit een rondje om het gebouw van onze buren, het gemeentehuis van Zwijndrecht. De peuters liepen één ronde, de kinderen van groep 1 tot en met 6 hadden 20 minuten looptijd en die van groep 7 en 8 zelfs 30 minuten. Een van de kinderen die een sponsor per ronde heeft, presteerde het om negen rondjes hard te lopen en dat leverde 54 euro op. Meerdere kinderen uit de hoogste groepen zijn erin geslaagd het maximale aantal van 16 rondes te halen die de ouders van de ouderraad op hun loopkaart konden afstempelen. Echt geweldig, al die inzet.”

Saamhorigheidsgevoel

Wat bijdroeg aan het succes was dat de lopers werden aangemoedigd door veel ouders, oma’s, opa’s en andere familie en vrienden en/of sponsoren. Ook de kinderen hebben elkaar gesteund. Er stond een vrolijk lang lint van mensen om het gemeentehuis die samen de hardlopers toejuichten. Tamara Lievers, leerkracht groep 6 en ook feestcommissielid: “Het saamhorigheidsgevoel was enorm groot, fantastisch. Het eindbedrag van de loop weten we nog niet. Dat maken we komende week bekend als de mensen van Stichting Jarige Job in al onze groepen komen vertellen over hun werk. Hopelijk kunnen wij veel kinderen helpen van hun verjaardag net zo’n feest te maken als wij van onze 100e verjaardag.”

Onmisbaar

Zo hebben de kinderen een theatervoorstelling gemaakt en zich uitgeleefd bij een workshop van Drumtastic. Max van de Pol, voormalig directeur van Juliana, heeft in iedere groep een boeiend verhaal over de bewogen geschiedenis van het kindcentrum verteld. Alle kinderen, van peuter tot puber, hebben zich swingend door de jaren heen gedanst tijdens de disco met als motto glitter & glamour. De dag erna hadden ze een historisch ontbijt waarbij iedereen in pyjama kwam. Heidi van Driel: “Bij al die festiviteiten hebben de ouders van de ouderraad een belangrijke rol gespeeld, die zijn echt onmisbaar. Op het programma staat nog een tentoonstelling van de kunstwerken die de kinderen in het kader van het thema geschiedenis en feest hebben gemaakt voor hun ouders en er volgt nog een verrassing. Dan sluiten we de feestmaand af met de Koningsspelen en start de meivakantie.”