Gestolen goederen met waarde € 46.000 terug

ZWIJNDRECHT – De politie kreeg In de nacht van maandag 2 juli een melding van een inbraak heterdaad op de Ter Steeghering in Zwijndrecht. Een alerte melder zag dat een container van een vrachtwagen met oplegger werd open gebroken. Toen de politie ter plaatse kwamen bleken de verdachten helaas al te zijn gevlucht en waren twee pallets met elektrisch gereedschap weggenomen.

Op een later moment werd gezien dat twee voertuigen uit de wijk wegreden met daarin de twee verdachten. Zij zijn aangehouden en de auto’s waarin zij reden zijn in beslag genomen in verband met een (gedeeltelijk) verwijderd chassisnummer. Echter werden op dat moment bij de twee verdachten, een 30-jarige en een 31-jarige man uit Eindhoven, de gestolen goederen helaas niet meer aangetroffen.

Later die dag kregen kwam de melding om naar de Landmanweg inZwijndrecht te gaan,.Daar zou een bestelbus staan, waarvan de ramen openstonden. Toen de de politieagenten een onderzoek instelden in deze bus, troffen zij een grote lading gereedschappen aan. Deze gereedschappen bleken te zijn weggenomen, bij de eerder in die nacht gepleegde inbraak. De bestelbus met daarin de gereedschappen zijn in beslag genomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en na onderzoek van de recherche op 5 juli weer heengezonden. De recherche heeft de zaak nog verder in onderzoek. In verband met het onderzoek is door de politie hierover nog niet eerder over gecommuniceerd.