Gesprongen rioolpersleiding bij Doctor Boutensstraat

ZWIJNDRECHT- Vannacht omstreeks 03.00 uur is een persleiding aan de Doctor Boutensstraat in Zwijndrecht gesprongen. Hierdoor is een krater van circa drie meter diepte ontstaan. Een auto is hierin vast komen te zitten. De bestuurder kon de auto op tijd verlaten.

De directe omgeving zal de komende dagen hinder ondervinden van de reparatiewerkzaamheden en stankoverlast. Het afvalwater van diverse wijken wordt via deze persleiding naar de rioolzuivering gepompt. Er wordt met man en macht gewerkt om het afvalwater met afzuigwagens weg te rijden vanuit de gemalen. Hiermee hopen we te voorkomen dat het rioolwater in het oppervlaktewater terecht komt. Bewoners en bedrijven van de wijken Centrum, Walburg, Kort Ambacht en Noord wordt gevraagd zo min mogelijk water door te spoelen, zodat de werkzaamheden bespoedigd kunnen worden en de wateroverlast beperkt. De straat is afgezet en het verkeer wordt omgeleid.

De oorzaak van de gesprongen persleiding is op dit moment niet bekend. De prioriteit voor de gemeente is de wateroverlast beperken en zo snel mogelijk de leiding repareren en het gat dichten. Naar verwachting zal dit enige dagen duren. Directe omwonenden worden hierover verder geïnformeerd. De kans dat het rioolwater op straat komt te staan is vrij klein.