Gemist kampioenschap voor Albatros 1

ZWIJNDRECHT – Afgelopen zaterdag werd voor Albatros een dag van uitersten. Het begon in de ochtend met veel goed korfbal, veel plezier, mooie winstpartijen en vijf gehuldigde kampioenen. De zaterdag eindigde in mineur door de nederlaag van het eerste team van Albatros tegen Kinderdijk en het daardoor gemiste kampioenschap. Wat een prachtig feestje had moeten worden eindigde in een grote deceptie. In de eerste helft leek er nog niets aan de hand (15-9), maar in de tweede helft gebeurde het onwaarschijnlijke en kon Albatros de korf nauwelijks nog doorboren. Het in grote getale aanwezige publiek, bestaande uit wat notabelen, oud-leden, duo-selectiespelers, trouwe aanhang en enthousiaste jeugd kon alleen maar lijdzaam toekijken hoe de titel door hun handen glipte. Door de 18-19 nederlaag viel het gedroomde afscheid van René, Inez, Chloë, Steven en de begeleidingsstaf behoorlijk in duigen. De selectie hield ’s avonds een bescheiden feestje waarbij ook bekend werd dat Jurriën komend seizoen niet in de selectie zal terugkeren. De ploeg mag terugkijken op een goed seizoen en, naast teleurgesteld, toch zeker wel trots zijn.

Op zaterdag 26 mei was het kampioenschap voor team C1 (foto) officieel al binnen maar afgelopen zaterdag werd het echte feest gevierd. VEO uit Voorburg werd na een wat moeizame start met 15-5 verslagen en zo werd hun kampioenschap wel ongeslagen binnengehaald. De ‘champagne’ kon worden ontkurkt en het feestje kon worden gevierd. Aanstaande zaterdag doet C1 mee aan het Eindtoernooi 1e klasse C-jeugd in Nuenen. C1 hoopt op veel supporters en aanmoediging, zij gaan voor een plek bij de eerste drie op het NK!!

In Hardinxveld was een grote groep ouders aanwezig om met C4 een feestje te gaan vieren. Bij rust leidde de ploeg al met 1-6 en bij het eindsignaal stond een keurige 3-13 op het scorebord. D2 wilde bij Movado laten zien dat zij de enige terechte kampioen zijn. De prachtige 4-8 overwinning tegen de Dordtse ploeg betekende ook voor hun een feestje.
Onverwacht was de overwinning van F2 bij kampioen GKV F1. Door de ruime 8-14 winst werd het toch opnieuw feest voor deze spelers en trainers. F6, het team met de jongste korfballertjes binnen onze club, liet er bij DVS geen twijfel over bestaan dat zij ook kampioen wilden worden. Een geweldige prestatie voor de coaches. F6 scoorde dit seizoen al 56 doelpunten in zes duels! Opvallend mooie winstpartijen waren er zaterdag verder voor B2 (13-10 tegen PKC B4) en D3 dat Vriendenschaar 8-7 klopte. A2 klopte de antikorfballers van Focus A1 met 13-4. Deze woensdag zal senioren 6 de 11e kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen PKC 7.