Drechtsteden Bachkoor neemt met de Johannes Passion afscheid van dirigent

DORDRECHT – Dirigent Nico van der Meel neemt op 25 maart met de uitvoering van de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach afscheid van het Drechtsteden Bachkoor.  Een concert dat plaatsvindt in de Augustijnenkerk in Dordrecht en een muzikale en liturgische aanvulling krijgt waarbij ook leerlingen van de Koorschool in Dordrecht delen meezingen. Het koor wordt begeleid door Collegium Delft. Voorafgaand aan deze unieke uitvoering vindt op 14 maart een lezing plaats over de Johannes-Passion in de Trinitatiskapel.

Met dit concert neemt dirigent Nico van der Meel na ruim 10 jaar afscheid van het koor om het wat rustiger aan te gaan doen. Nico van der Meel is een specialist op het gebied van oude muziek en is naast zijn werk als dirigent als tenor op alle belangrijke (internationale) podia te horen.

Koorschool Dordrecht blij met uitnodiging

De artistiek leider van de Koorschool, Ingrid van Herk, ziet de samenwerking als een mooie kans voor de leerlingen om ervaring op te doen met een ‘volwassen koor’: “Voor een aantal kinderen is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het zingen van Bach en de nieuwe uitdagingen die deze tijdloze muziek met zich meebrengt

Collegium Delft en de solisten

Onder de naam Collegium Delft treden de musici van Camerata Delft op als begeleidingsensemble van het Drechtsteden Bachkoor. Als solisten treden op Wendy Roobol, sopraan; Elsbeth Gerritsen, alt; Adrian Fernandes, tenor; Twan van der Wolde, tenor Berend Eijkhout, bariton en Marc Pantus, bariton.

Lezing Trinitatiskapel

Op 14 maart verzorgt Nico van der Meel tevens een lezing over de Johannes-Passion. De lezing vindt plaats in de Trinitatiskapel.  Nico van der Meel zal spreken over de Passies van Bach en o.a. ingaan op de verschillen tussen de Matthäus Passion en de Johannes-Passion. Het publiek krijgt daarbij de gelegenheid samen met het koor enkele koralen te zingen.           

Kaarten

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.ticketkantoor.nl/shop/JP-plus.

Voor meer informatie zie www.drechtstedenbachkoor.nl