Dit jaar mooi weer bij bij Noordparkfestival

ZWIJNDRECHT – De weersvoorspellingen zijn uitermate gunstig voor het Noordpark-festival dat op zaterdag 30 juni gehouden wordt En dat mag ook wel na de verregende editie van vorig jaar. De organisatie van het festival heeft alle mogelijke moeite gedaan om van de tiende editie een groot spektakel te maken in het Noordpark langs de Oude Maas en De Noord in Zwijndrecht. Net als vorig jaar duurt het ook nu langer, tot 9 uur ’s avonds. En omdat het langer duurt, komen er vast méér mensen en hopen de vrijwilligers van het festival natuurlijk dat ze langer blijven.

Daarom is er van alles geregeld rondom het eten en drinken op het festival. Dat is gelukt en er is voldoende kwaliteit en variatie om het iedereen naar de zin te maken.
De muziek is natuurlijk het belangrijkste op het feest. Dit jaar weer op twee podia. Vanaf 12 uur gaat het festival van start met op het hoofdpodium de winnaar van de wildcard van de Band Boost van de Dordtse Popcentrale Mr Marten, een jonge pop-funk-jazz-rockband.
Dan volgen een band uit de regio The Wanderers, met Dordtenaar Maarten Teekens, en Hayfever met herkenbare rock’n roll en 50’s en 60’s klassiekers. In de tweede helft van de middag nog twee topbands: The Howlin’, met veel eigen muziek van old school hip-hop tot folk, en uit België The Evil Empire Orchestra, een zevenkoppige band die zorgt voor veel swingende grooves in een cross-over van souljazz en garagefunk, met de gepassioneerde frontvrouw Kimberly Dhondt (ook zangeres bij Hooverphonic) met haar rauwe soulstem. Onlangs stond deze band nog in Paradiso!
Het hoogtepunt is ’s avonds de Dordtse band Skeftum, die ongetwijfeld met veel succes hun Golden Earring-cover zullen brengen, een feest van herkenning.
Omdat het dit jaar dus de tiende keer is dat het Noordparkfestival plaatsvindt, is er weer een tweede podium, het “Best-of-10-podium” met succesnummers uit de afgelopen jaren. Zo kan iedereen weer lekker meezingen met de Zwijndrechtse shantykoren De Brulboei en Buitengaats, meedansen met feestband ’t Satte Erremenieke en The Official Ukelele Orchestra Dordrecht en kijken naar dans, twirl en nog veel meer.

In het Kinderdorp is Clown Zassie weer een succesnummer en kunnen de kinderen zich laten schminken, schilderen en kijken naar de modelboten en springen op het springkussen. Nieuw dit jaar is de kleedjesmarkt. Net als op Koningsdag kunnen kinderen hun overtollige speelgoed enzovoorts verkopen, terwijl hun ouders zich elders op het festival vermaken.
Naast al dit vermaak kunnen de bezoekers hun ogen uitkijken op de Cultuurmarkt, een verzameling kunst en cultuur, veelal uit de regio, in zo’n 30 kramen waar de makers zelf graag over hun werk vertellen. Onlangs was het werk van de Heerjansdamse schilder Arie Wols nogal in het nieuws en Wim van Pelt, die zijn oeuvre kocht, staat op de Cultuurmarkt met een aantal schilderijen en tekeningen.
En vanwege de tiende keer zijn er op het festivalterrein een paar verrassingsacts….
Kortom: muziek, kunst, volop vermaak en eten en drinken, en…. mooi weer: het wordt zaterdag 30 juni een perfecte dag in het Noordpark die niemand mag missen, temeer omdat het festival ook nog gratis toegankelijk is,
Het volledige programma van het Noordparkfestival staat op’ ‘ . text_chop(‘www.noordparkfestival.nl’, 30) . ‘‘ en op facebook.
En de organisatie kan nog wat helpende handjes van vrijwilligers gebruiken! Aanmelden kan op de facebookpagina.
—–