Big Band met Zwijndrechtse Beiaard

ZWIJNDRECHT – Op woensdag 13 juni 2018 organiseert de Stichting Beiaard Zwijndrecht weer het traditionele zomeravondconcert op het Raadhuisplein. En dit jaar wordt het volgens de stichting heel bijzonder. Want naast beiaardier Jan van der Zwart speelt er volgende week woensdag een complete big band met de beiaard mee. Uit Dordrecht komt de, uit ongeveer 20 personen bestaande, Phil’s Big Band onder leiding van dirigent Marcel Streef met een zangeres, die pas onlangs haar debuut maakte bij de “Swingmachine” van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Voor beiaardier Jan van der Zwart wordt het zeker een uitdaging. Hij is natuurlijk toch wat meer vertrouwd met het klassieke repertoire. Maar toen het idee ontstond om dit jaar van het zomeravondconcert een avond vol swing en jazz te maken was hij meteen enthousiast. Gelukkig heeft Jan in de afgelopen weken tijd genoeg gehad om zich vertrouwd te maken met deze aanstekelijke muziek, die misschien het publiek wel aanzet tot een dansje.
Bij het zomeravondconcert zullen beiaardier Jan van der Zwart en Phil’s Big Band een aantal stukken gezamenlijk spelen, maar zij zullen ook ieder afzonderlijk hun specifieke geluid laten horen. En bovendien speelt Jan van der Zwart dan ook nog samen met Heidi den Besten een stuk op het klavier van het prachtige Zwijndrechtse klokkenspel.
Iedereen is welkom op deze 9e editie van dit bijzondere concert op het plein waar vanzelfsprekend iedereen gratis naar kan komen luisteren. En natuurlijk begroet de Stichting de inwoners van Zwijndrecht ook dit jaar weer met een hapje en drankje. Het concert begint woensdag 13 juni om 19.30 uur. Bij slecht weer vindt het concert plaats in het gemeentehuis van Zwijndrecht.