Veel activiteiten in Zwijndrecht op Open Monumentendag

ZWIJNDRECHT – Speciaal voor Open Monumentendag op zaterdag 10 september organiseert de gemeente Zwijndrecht verschillende activiteiten. Denk aan een ontbijt, rondleidingen door het oude Raadhuis en het gemeentehuis, een monumentenfietstocht, trouwen voor één dag, een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen en meer. De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Rondleiding

Wie een rondleiding van burgemeester Hein van der Loo wil, doet er goed aan tijdig te reserveren. Hij geeft om 13.00 uur een rondleiding door het gemeentehuis en Oude Raadhuis. Ook vicevoorzitter Chris Moorman en raadslid Thomas Loos geven rondleidingen aan belangstellenden. Het oude raadhuis, een rijksmonument uit 1932, kende vroeger verschillende functionaliteiten. Het was naast een gemeentehuis ook een postsorteercentrum, een postkantoor, een politiebureau en een bodewoning. Het huidige raadhuis heeft een kantoorgedeelte met de burgemeesterskamer op een prominente plek. Waar vroeger het postkantoor en het politiebureau zat, is nu de expositieruimte van KunZt.

Activiteiten voor jong en oud

Naast verschillende rondleidingen door het gemeentehuis organiseert de gemeente Zwijndrecht nog tal van andere activiteiten. Wie op zoek is naar iets actiefs kan zich vermaken met de monumentenfietstocht met een route door zowel Zwijndrecht als Heerjansdam. Er zijn workshops voor en met kinderen en baby’s, oldtimers te bewonderen voor het gemeentehuis, een expositie in KunZt en een optreden in de Kijfhoekkerk.

Ontbijt, lunch of brunch

Ook kunnen inwoners van Zwijndrecht tussen 10.00 en 13.45 uur ontbijten, lunchen of brunchen in de hal van het gemeentehuis. Zij kunnen genieten van een kop koffie, croissantje, broodjes en fruit. Aanmelden kan voor maximaal twee personen voor een timeslot van 45 minuten.

Aanmelden

De toegang van alle activiteiten is gratis, maar voor veel activiteiten is reserveren verplicht. Kijk voor meer informatie over de activiteiten en reserveren op de website: www.kunztzwijndrecht.nl/openmonumentendag.