DORDRECHT – Tijdens het Kerstster Festival Live op 11 en 12 december verandert de Bibliotheek AanZet in Dordrecht tussen 12:00 uur en 17:00 uur in een pop-up muzieklab. Hier kun je samen met professionele muzikanten je eigen kerstlied maken.

Hoe werkt het? Eerst ga je, digitaal of op locatie, in gesprek met één van de ‘laboranten’ (zoals toetsenist Bart Kuntz of zangeres Reachel Singh). Je bespreekt dan het onderwerp waar jouw lied over zal gaan. Vervolgens kiezen jullie samen een mooie tune en de juiste akkoorden. Tot slot wordt er niet alleen een opname van jouw persoonlijke nummer gemaakt, maar krijg je ook de bladmuziek mee naar huis. Zo verlaat je het pop-up muzieklab met je eigen kerstnummer op zak.

Deelname is gratis. Wel is vooraf aanmelden verplicht. Bij aanmelden dien je aan te geven welk(e) dag(deel) je beschikbaar bent. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar kerstster@muziektheaterhollandsdiep.nl of te bellen naar 06-16960230.

Het Kerstster Festival Live is bovendien twee dagen lang via een livestream te volgen op het Youtube-kanaal “AanZet Live” en op de Facebookpagina van Bibliotheek AanZet Dordrecht. Dordtse presentatoren zetten een aantal maatschappelijk betrokken initiatieven in het zonnetje. Deze initiatieven kun je meteen steunen door een donatie te doen. Daarnaast zijn er optredens van verschillende artiesten en kun je zelf in de uitzending komen door langs het raam van de bibliotheek te lopen.

Kerstster Festival Live is een initiatief van Muziektheater Hollands Diep in samenwerking met Bibliotheek AanZet en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht.