REGIO – Op oudejaarsavond kunnen inwoners van Dordrecht en regio genieten van een zestal lasers die vanaf zes punten met elkaar in verbinding staan. De lasers staan ingesteld tussen 22:00 uur en 01:00 uur. Op nieuwjaarsdag wordt, speciaal voor kinderen, tussen 19:00 uur en 22:00 uur de projectie herhaald. Inwoners kunnen vanuit de huiskamer, balkon of tuin perfect genieten van de projectie die bestaat uit 6 zuilen van licht die verbinding met elkaar zoeken.

Ook inwoners uit Zwijndrecht en Papendrecht kunnen hiervan meegenieten, omdat de lasers van grote afstand goed zichtbaar zijn.

Er is een ontwerp gemaakt voor een cyclus van 20 minuten, die zich elke keer herhaalt.
Deze begint met een aandachtsmoment waarbij alle lampen en lasers groen licht naar boven schijnen waardoor er 6 ‘zuilen’ van licht boven de stad te zien zijn. Vervolgens gaan de lasers en lampen op de verschillende locaties op zoek naar verbinding. Er zal zo veel mogelijk diversiteit te zien zijn in kleur, beweging en pulsatie. Uiteindelijk zullen de lasers en lampen elkaar vinden boven het midden van de stad en weer allemaal groen kleuren. Daarna begint de cyclus opnieuw.

Foto: Dordrecht Marketing