Binnenvaartdagen na twee jaar weer terug

ZWIJNDRECHT – Corona gooide twee jaar roet in het eten voor de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Nu is gelukkig het tij gekeerd en op vrijdag 9 september om 12 uur openen burgemeester Hein van der Loo, Aalmoezenier Bernard van Welzenes en mensen van Koninklijke Binnenvaart Nederland de dagen op het podium. De dagen duren tot en met 11 september.

In 2019 kwamen 15.000 bezoekers op het evenement af en dit jaar hoopt de organisatie dit te overtreffen. Het terrein is uitgebreid vanaf locatie Crescent t/m het Veerplein, zo’n 10 scholengemeenschappen komen met hun leerlingen een kijkje nemen of binnenvaart met al haar diversiteit, techniek en duurzaamheid in hun toekomstige carrière past.

Een flink aantal maritiem gerelateerde bedrijven presenteren zich voor de werving van medewerkers. Ondernemers en bedrijven etaleren hun product, of de kennis die ze in huis hebben. 14 schepen groot en klein liggen hier en daar voor de wal ter bezichtiging. Vorige keer wist niemand wat men kon verwachten, nu is het kat uit de boom kijken voorbij, men komt aan boord.

Naast de vele stands is er vermaak o.a. een duiktank- formule 1 simulator- draaimolen- flightboard show- rondvaarten en pendeldienst naar het Binnenvaart Museum.  Het podium is 3 dagen bezet door koren en o.a. de Wannebiezz, OG3ENE en Joël Borelli met een brede mix op de piano. Bands zoals de Tiny Little Bigband met hun swing and sound in het nummer You Put the X in X-mas brengen een ”North Sea festival” sfeertje naar het Zwijndrechtse Maasplein.

Tijdens het evenement is er camera live-registratie. Dit wordt op een groot scherm naast het podium getoond én is via de website te volgen. In een later stadium natuurlijk ook op de socials Facebook en Instagram, zie facebook en Instagram. De basis van de binnenvaartdagen staat als een vlag in de wind. Het wordt een feest van informatie en amusement.

Voor meer informatie kijk op www.binnenvaartdagen.nl + de socials Facebook en Instagram.