Contactpunt ‘Geldzorgen op de werkvloer’ geopend

DORDRECHT – Vanaf 1 september 2023 kunnen de werknemers en werkgevers uit alle Drechtsteden met vragen over geldzorgen terecht bij het regionale Contactpunt Geldzorgen op de werkvloer. Dit contactpunt is een initiatief van de Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeente Dordrecht.

Een derde van de huishoudens in Nederland heeft wel eens moeite om de rekeningen te betalen. Voor een groot deel van deze huishoudens is werken in loondienst de belangrijkste inkomstenbron. Ondersteuning bij geldzorgen op de werkvloer kan daarom een belangrijk, positief verschil maken.

Ondersteuning
Het Contactpunt Geldzorgen op de werkvloer is voor zowel werkgevers als werknemers uit alle gemeenten van de Drechtsteden bereikbaar. Werkgevers die geldzorgen vermoeden bij een of meerdere medewerkers kunnen hier terecht voor tips of informatie over waar zij naar kunnen verwijzen voor ondersteuning. Medewerkers met (beginnende) geldzorgen kunnen zelf contact opnemen voor ondersteuning of vragen rondom geldzorgen.

Breder initiatief
Het contactpunt is onderdeel van een bredere initiatief van de Sociale Dienst Drechtsteden en de gemeente Dordrecht om werkgevers te helpen bij het ondersteunen van werknemers met geldzorgen. Wethouder Chris van Benschop ondersteunt het contactpunt van harte“We merken dat werkgevers vragen hebben op dit gebied. Ze willen graag hun werknemers met geldzorgen helpen. Het contactpunt is een mooie stap.”

Info
Het Contactpunt Geldzorgen is vanaf 1 september 2023 te bereiken. Dit kan telefonisch op06 39631485 en via e-mail: contactgeldzorgen@drechtsteden.nl

Bron: SCD