Theaterconcert #1 van gitaarvirtuoos Mart Hillen

Dutchfoto. Mart Hillen

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Fingerstyle-gitarist Mart Hillen speelt in zijn nieuwe theaterprogramma ‘#1’ al zijn favoriete nummer 1-hits. Dit theaterconcert voor muziekliefhebbers is op vrijdag 22 december te beluisteren in Cascade.

Als gitarist heeft Mart zich toegelegd op de Fingerstyle-techniek, waarbij de gitarist speelt door aan de snaren te plukken. Hij laat zijn gitaar grommen, huilen en zingen. Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een hele band. Mart Hillen is er zo een: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Zo ontstaat zijn manier van spelen. En ook al weet Mart
zijn gitaar als een band te laten klinken, soms heeft hij maar een paar noten nodig om een verhaal te vertellen. Van het populairste kerstlied, de Nederlandse nummers in buitenlandse hitlijsten tot wat men hoort op begrafenissen. Mart vertaalt de emotie en energie van al deze nummers naar zijn gitaar en vertelt waarom hij ze te gek vindt.

Info
Mart Hillen. Vrijdag 22 december, 20.15 uur in theater Cascade Hendrik-Ido-Ambacht. Kaarten kosten 20 euro, inclusief drankje. Kijk voor meer info en reserveren op de website stichting-cascade.nl.

Bron Cascade