Theatercolleges over sport en geschiedenis

Foto Ramona Lauw


HENDRIK-IDO-AMBACHT – Vrijdag 22 maart zijn er maar liefst twee leerzame voorstellingen mét humor in Cascade. Math Osseforth van de Cicero Compagnie vertelt over de eeuw van zijn opa, en in het theatercollege ‘Sport kijken voor een weergaloos leven’ leer je alles wat je moet weten over het leven door een nieuwe kijk op sport.

In ‘De eeuw van mijn opa’ presenteert meesterverteller Math Osseforth van de Cicero Compagnie op vrijdag 22 maart het verhaal van zijn familie in de explosieve negentiende eeuw, de kraamkamer van onze wereld. In zijn lezing komt van alles aan bod; kunst en cultuur, politiek en religie in één wervelend verhaal met humor, herkenbaarheid en een hele reeks ontdekkingen.

Theater college
Tv-maker/presentator Filemon Wesselink en filosoof/schrijver Lammert Kamphuis brengen een uniek theaterprogramma over de levenslessen die te trekken zijn uit het kijken naar sport. ‘Sport kijken voor een weergaloos leven’ is voor iedereen die regelmatig sport kijkt of in huis woont met iemand die dat doet. Aan de hand van bekende en onbekende sportfragmenten verrassen Filemon en Lammert je met
hun filosofische kijk op sport. Tijdens dit theatercollege op vrijdag 22 maart leer je in één avond hoe je zappend op de bank jouw leven kan verrijken.

Info
Math Osseforth van de Cicero Compagnie. Vrijdag 22 maart, aanvang 19.45 uur.
Filemon en Lammert theatercollege op vrijdag 22 maart, aanvang 20.15 uur.
Kijk voor meer info en kaarten op de website stichting-cascade.nl

Bron Cascade