‘Stuntkont’ breakdanceshow over niet opgroeien is leuker

foto: Neeltje de Vries

DORDRDRECHT – Op zaterdag 6 april speelt de nieuwste coproductie van breakdancecollectief 155, bekend van onder meer Het Klokhuis, in Kunstmin Dordrecht. ‘Stuntkont’ is de opvolger van ‘CONTROLE’, winnaar van de jeugdtheaterprijs Gouden Krekel 2023, én de eerste dansvoorstelling van 155 die óók is gemaakt voor kinderen. Want zoals altijd is de onvolwassen humor van de jongens van 155 voor alle leeftijden.

Terwijl de jongens amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep – en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Alle regels aan hun laars
Hoogste tijd voor Maas en 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om die humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: ‘djeez, zij zijn echt kinderachtig’. In een hilarische show vechten ze tegen het opgroeien en lappen alle volwassen regels aan hun laars.

Impulsen volgen
“Voor ons gaat de voorstelling heel erg over dat we dingen willen doen die andere mensen onvolwassen vinden. Onze impulsen volgen, dingen kapotmaken, heel lang hetzelfde doen, niks doen, dingen met poep en plas, schreeuwen en vooral spelen. Hoe kunnen we samenleven zonder op te groeien?”

Info
‘Stuntkont’ van de jongens van 155. Gemaakt door: Erik Bos, Thomas Bos, Thomas van Kalmthout, Rein Luuring, René Geerlings
Op zaterdag 6 april om 15:00 (leeftijd 6 – 106 jaar)
Theater Kunstmin, Sint Jorisweg 76, Dordrecht
Entree: vanaf €12,50. Tickets: (078) 639 79 79 of via www.kunstmin.nl
Trigger warning: In de voorstelling zitten stroboscopische lichten en harde geluidseffecten.

Bron Kunstmin