Schrijfwedstrijd ‘Bij ons in de familie’


HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’. In samenwerking met Bibliotheek AanZet en schrijver/verhalenverteller Nabil Tkhidousset organiseert Cascade een schrijfwedstrijd met dit thema. Wie mee doet maakt kans op een gratis deelname aan de schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’

Aangezien dit jaar niet één maar wel zes auteurs het Boekenweekgeschenk schrijven, spreekt de keuze voor het thema ‘Bij ons in de familie’ voor zich. Want wie kan hier beter over schrijven dan de familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland? Dit heeft de organisatoren geïnspireerd om met een schrijfwedstrijd én een schrijfcursus aandacht te besteden aan de Boekenweek. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Waar denkt men aan als het over familie gaat en welke spreuk, brief of gedicht komt er dan naar boven borrelen. Wie mee wil doen aan deze schrijfwedstrijd ‘Bij ons in de familie’ stuurt zijn of haar verhaal op wat fictie, non-fictie, een brief, gedicht of songtekst kan zijn. De inzending mag maximaal 500 woorden bevatten.

Winnaar
Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen die mee mag doen met de opvolgende schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’ ter waarde van 79,95 euro. Daarnaast worden de inzendingen getoond in Cascade (dat mag ook anoniem). De jury bestaat uit Mohammed Benzakour (schrijver, columnist, ATOS programmamaker), Nabil Tkhidousset (verhalenverteller, schrijver en spoken word artiest) en Renate Giesbers (Rayonmanager Bibliotheek AanZet). Mail de inzending voor 26 februari 2024 naar laura.abbink@stichting-cascade.nl o.v.v.
‘Schrijfwedstrijd Bij ons in de familie’. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website stichting-cascade.nl. Daar staat ook informatie en de mogelijkheid om zich aan te melden voor de schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’ die plaatsvindt op negen woensdagavonden in Cascade, met startdatum 13 maart 2024.

Bron: Cascade