Nieuwjaarsconcert met Myrto Tzelise en Alisa van Dijk

Myrto Tzelisi

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 27 januari is het Nieuwjaarsconcert in de serie Kapelconcerten van musicus Alisa van Dijk. De Rotterdamse pianiste Myrto Tzelisi zal deze middag de nieuwe Trinitatiskapel vleugel inhuldigen. Myrto en Alisa hebben eerder samengewerkt, en zien uit naar dit bijzondere programma.

Het eerste stuk is de bekende en energievolle ‘Frühlingssonate’ nr.5, op.24 van Ludwig van Beethoven; daarna klinken drie sfeervolle Klavierstücke van Josephine Lang; de passionate ‘Poème’ op. 25 voor viool en piano van Ernsest Chausson volgt. Het programma eindigt met het vrolijke ‘Cortège’ van Lili Boulanger. De Griekse pianiste Myrto Tzelisi speelt het klassieke repertoire maar daarnaast ook
werk van eigentijdse componisten.

Myrto Tzelisi
Myrto Tzelisi kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Nadat zij in 2014 aan het Attiko Conservatorium cum laude afgestudeerd was, vertrok zij naar Nederland om aan de conservatoria in Utrecht en Rotterdam verder te studeren. Zij sloot haar pianostudie in Nederland af met het behalen van het master-diploma. Myrto Tzelisi gaf concerten en nam deel aan vele muziekconcoursen en -festivals in o.a. Griekenland, Spanje en Nederland ( Liszt-week in Tivoli Vredenburg). Samen met pianist Alfonso Conzalez vormt zij het Namas Pianoduo.

Alisa van Dijk
Alisa van Dijk is cum laude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treed ook regelmatig op met Dordtse musici zoals organisten Johan den Hoedt en Hans Okkerse, maar ook met de organist van Concertgebouw de Doelen Adriaan Hoek. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Alisa van Dijk

Info
De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.  Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur. De toegang is slechts € 10,– /kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang. Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Voor meer info: alisavandijk.nl en myrtotzelisi.com.

Bron: Johan Bregman/Stichting Behoud Trinitatiskapel