Keimpe de Jong speelt ‘Met Maten’ in de Dordtse havens

DORDRECHT  –  Villa Augustus trekt ‘Buiten de perken’ de stad in en nodigt iedereen uit naar bruggen en kades in de binnenstad van Dordrecht te komen voor vijf gratis verrassende waterconcerten vol matrozenpoëzie en zeemansblues. Op zaterdag 17 juni varen muziektheaterman Keimpe de Jong en zijn muzikale scheepsmaten  door de Dordtse havens met hun speciaal voor deze gelegenheid samengestelde programma ‘Waterzooi’. 

Op verzoek van Villa Augustus heeft zanger, theatermaker en saxofonist Keimpe de Jong met zijn ‘Maten’ Ton van der Meer, Arno Bakker en Tim Kerssies de muzikale en theatrale handen ineengeslagen om in de Dordtse havens een gratis programma te brengen waar de haaien geen krab van lusten: ‘Waterzooi’. Het kwartet laat een greep horen uit de humoristische, poëtische, vinnige en tot weemoed stemmende Nederlandstalige liedteksten die De Jong in zijn vele decennia omspannende loopbaan componeerde. Dit wordt aangevuld met een aantal exclusief voor de gelegenheid geschreven Dordtse zeemansblues, levensliederen en schroeiende ballades. Een bezetting van mandoline, ukelele, accordeon, saxo- en sousafoon en de goed geoliede stembanden van de heren staan garant voor een aanstekelijk concert vanaf het water. En die muziek is het mooist als iedereen meedoet.

Vaarroute
De vaarroute leidt langs vijf prachtige locaties in de Dordtse havens, waar bij elke plek een nieuw concert met nieuwe liedjes te horen zal zijn. Om 13.00 uur is het eerste concert bij de Wijnbrug. Daarna vaart de boot verder om aan te leggen bij de Visbrug, de Lombardbrug bij het Stadhuis en de Pottenkade voor het vervolg van de optredens. Het laatste concert is bij de Damiatebrug naast het Groothoofd.

Meewandelen
Er is voor het publiek voldoende wandeltijd tussen de locaties. De vijf concerten vormen een verhaal, maar zijn ook los van elkaar te beluisteren.  Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar zaterdag 24 juni. Dat wordt dan op vrijdag 16 juni bekend gemaakt op de website en social media van Villa Augustus. Meer informatie is te vinden op www.villa-augustus.nl/programma.

Info
Op zaterdag 17 juni vanaf de boot van Villa Augustus het gratis programma Waterzooi van Keimpe de Jong en zijn scheepsmaten.
Aanvangstijden: Wijnbrug 13.00, Visbrug 13.30, Lombardbrug 14.00, Pottenkade 14.30 en de Damiatebrug 15.10.


Bron: Villa Augustus