Kapelconcert met Nico Blom en Alisa van Dijk

Organist Nico Blom en violiste Alisa van Dijk

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 21 oktober is het achtste concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk. Deze keer is het muzikale woord aan organist Nico Blom uit Gorinchem in samenspel met violiste Alisa van Dijk.

Nico Blom studeerde orgel en koor- en orkestdirectie lessen aan het Rotterdams Conservatorium bij diverse docenten. Nico is een veelzijdige musicus, zowel actief als solist als orgel begeleider bij meerdere koren, o.a. het Gorcum Boys Choir. Tevens componeert Nico vocale en instrumentale composities, waarvoor hij in november 2020 de Koninklijke Onderscheiding mocht ontvangen. Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus.

Afwisselend programma
Men hoort deze middag een afwisselend en feestelijk programma: een sonate van J.S. Bach, selecties uit Sechs Stücke op. 150 van Josef Rheinberger, een orgelsolo van William Faulkes, en Fantasiestücke für Violine und Orgel, op. 79 van Margaretha de Jong. Kortom ,een sfeervol programma voor orgel en viool. Het concert is sowieso bijzonder vanwege de sfeer, het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers, of beter ear-openers, zullen zijn. Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

Info
Kapelconcert op zaterdagmiddag 21 oktober. De aanvang is 15:30 uur en de deur is open om 15:00 uur. 
De toegang is € 10,– /kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang.
Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.
Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.nicoblom.nl.

Bron: Johan Bregman