Holland Zingt in de Augustijnenkerk

Het christelijk reiskoor Holland Zingt

DORDRECHT – Het christelijk reiskoor Holland Zingt zal op zaterdag 22 april medewerking verlenen aan een inloopconcert in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent André van Vliet.

Voor het koor een bijzonder concert, want zij staan aan de vooravond van een koorreis naar de Bodensee. Zij zullen optredens geven in de steden Konstanz en Lindau en op het bloemeneiland Mainau. Onderweg naar de Bodensee geven ze ook nog een concert in de bekende stad Heidelberg. En de liederen die zij tijdens de reis gaan zingen, zullen ook op 22 april in de Augustijnenkerk ten gehore worden gebracht. Een soort presentatieconcert dus aan hun Nederlandse ‘supporters’.

Repertoire
Zij zullen op deze reis vergezeld worden door sopraan Mirjam Feijer en de trompettisten Arjan en Edith Post. Ook deze musici zullen in de Augustijnenkerk aanwezig zijn. Het orgel wordt bespeeld door Marcel van de Ketterij. Tijdens de koorreis zal organist Harm Hoeve voor de begeleiding zorgen. Het repertoire is gevarieerd en het koor zingt gezien hun reisbestemming uiteraard Duitstalige liederen maar ook muziekwerken in het Nederlands en het Engels. Enkele voorbeelden zijn het ‘Loblied’,  ‘Bleib mit deiner Gnade bei uns’,  ‘To God be the glory’, ‘Where no one stands alone’ en ‘Volkeren ontwaakt’.

Info
Het inloopconcert van Holland Zingt op 22 april begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 15.15 uur, en men kan in- en uitlopen wanneer men maar wilt. De toegang is gratis. De Augustijnenkerk is te vinden aan de Voorstraat 216 te Dordrecht. Parkeren kan in de omliggende parkeerterreinen en garages.

Bron: Leen Koster