Expositie winnaars Picture This! 2023 in KunZt

Illustratie van Eva Neirynck uit Gentbrugge (B)

ZWIJNDRECHT – Op vrijdag 1 december wordt om 16.30 bij KunZT de nieuwe tentoonstelling Picture This! door wethouder Jacqueline van Dongen geopend. Tijdens de tentoonstelling, die te zien is tot en met 21 januari 2024 , worden de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd tentoongesteld.

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit verschillende landen. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

De wedstrijd
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan deze wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Winnaars
De winnende illustratoren van 2023 zijn Sofie van Schadewijk (NL), Eva Neirynck (B), Anna Boterman (NL), Aditi Anand (UK), Charlotte Durance (UK), Chia Hsieh (UK), Berna Hancke-Coles (ZA), Janien Müller (ZA), Maruné de Bruyn(ZA), Desislava Georgieva (BUL) en Risa Kusumoto(JAP). De winnaars uit eerdere jaargangen kan men bekijken in de Bibliotheek AanZet in Zwijndrecht.

Info
KunZt: geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30. Locatie: Het Oude Raadhuis in Zwijndrecht ingang Burgemeester De Bruïnelaan.

Bron: KunZT