Enorme drukte op bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Foto Martijn van Leeuwen. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023

ROTTERDAM  – Ruim 70.000 enthousiaste bezoekers bezochten Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam. Daar werden zij getrakteerd op een keur aan optredens van bekende artiesten en aanstormend talent. Ondanks de regenbuien in de ochtend bezochten nog nooit zoveel mensen het Bevrijdingsfestival in Zuid-Holland.

Die regen leek aanvankelijk roet in het eten te gaan gooien, maar om 16:00 uur klaarde de hemel boven het Park bij de Euromast op. Het zonnetje brak door en dat was te merken ook. Het Park stroomde vol met tienduizenden festivalgangers. Het werd zelfs zo druk dat de organisatie genoodzaakt was mensen op te roepen om niet meer naar het festival te komen. Het festivalterrein was simpelweg vol. Nadat het iets rustiger werd besloot de organisatie het Park opnieuw te openen. Jasper Scholte van die organisatie: “Wij organiseren dit festival al jaren, maar zo druk als het vandaag was, maakten we nooit eerder mee. De crowd control verliep echter soepel. Door een uitstekende samenwerking met de verschillende diensten en onze beveiligers zijn we erin geslaagd om de enorme drukte in goede banen te leiden.”

Erasmuspodium
De vele bezoekers vierden gezamenlijk de vrijheid, samen met tientallen artiesten die op drie verschillende podia waren geprogrammeerd. Op het Erasmuspodium liet Goldband, een van de headliners van het festival, zien waarom hun werk onlangs met drie Edisons werd bekroond. Ten overstaan van een uitzinnige menigte, serveerde de Haagse formatie de ene na de andere hit uit. Behalve Goldband werd het publiek bij het Erasmuspodium ook op hun wenken bedient door $hirak, DeWolff, Bente en David Vunk. Evenals vorig jaar lag het slotakkoord op het grootste podium van het festival in handen van DJ Paul Elstak. En met succes. De ‘Godfather of Hardcore’ zette het festivalterrein in vuur en vlam met een ongeëvenaarde show.

Sena Performers Stage en Vrijheidspodium
Het Sena Performers Stage en het naastgelegen Vrijheidspodium deden niet onder voor het Erasmuspodium. Integendeel, op de podia, waar zoals gebruikelijk veelbelovende en aanstormende talenten op de bühnes stonden, brachten artiesten als Susan Right, HATO, KIIRO, Navarone Cole, Daniel Nolet en vele anderen het publiek meermaals in extase. Even verderop kregen jongeren de kans om het thema vrijheid met veteranen van de krijgsmacht te spreken. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Belangrijke boodschap
De organisatie spreekt van een zeer geslaagde editie. Jasper Scholte: “Het blijft bijzonder om te zien hoe populair dit festival is onder jongeren. Ik las vandaag dat er nog maar 1,2 miljoen Nederlanders zijn die de Tweede Wereldoorlog bewust meemaakten. Juist daarom is het ongelofelijk belangrijk dat we blijven benadrukken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, zeker bij deze generatie. Gezien de enorme drukte is dit festival misschien wel het meest effectieve platform om deze belangrijke boodschap voor het voetlicht te krijgen. Laten we daar zuinig op zijn.”

Bron: organisator JWR Event Makers