Dutch Swing College Band in De Willem met Rhythm is our Business

Illustratie Robert Nippoldt

PAPENDRECHT – De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, presenteert zondag in theater De Willem de show Rhythm is our Business: een programma vol met muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz, aangevuld met repertoire van de band zelf. 

Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz. Onze ouders, grootouders en overgrootouders groeiden er mee op. De band heeft voorzichtig geschat meer dan honderdvijftig albums uitgebracht en gaat nog steeds jaarlijks wereldwijd op tournee. 

Energieke show
The Dutch Swing College Band is nog steeds de belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese traditionele jazz en brengt met ‘Rhythm is our Business’ een ode aan het enorme oeuvre en de ontwikkeling van de jazzmuziek. In een theatrale setting neemt de band het publiek mee naar de sfeer van de roerige jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw om het verhaal rond de classic jazz te vertellen. Natuurlijk zijn er steeds aanpassingen maar zonder dat die afbreuk doen aan de befaamde sound. Rhytm is our Business is een energieke show van het verjongde orkest met verfrissende arrangementen van de afgelopen 100 jaar.

Info
Dutch Swing College Band – Rhythm is our Business
Zo. 7 mei, 14.30 uur 
Theater De Willem Papendrecht
Voor meer informatie en kaarten: www.theaterdewillem.nl

Bron: De Willem