Concert met werken van Bach, Andriessen en Holloway

Hoboïst Theo-Hans Kuijvenhoven, violiste Alisa van Dijk en pianist Hans Okkerse

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 mei geven pianist Hans Okkerse, hoboïst Theo-Hans Kuijvenhoven en violiste Alisa van Dijk samen een concert in de reeks van Kapelconcerten in de monumentale Trinitatiskapel. De musici spelen prachtige duo- en triowerken van J.S. Bach, Hendrik en Jurriaan Andriessen, en Robin Holloway.

Hans Okkerse zal de achtergrond van de muziek toelichten zodat het publiek nog meer aansluiting heeft met de werken. Hij is op 8-jarige leeftijd begonnen met orgellessen aan de Toonkunst Muziekschool bij Cor Visser (organist van de Grote Kerk). Aan het Rotterdams
Conservatorium heeft hij naast schoolmuziek ook orgel gestudeerd bij André Verwoerd. Later heeft hij piano gestudeerd aan het Hilversums conservatorium bij Frederic Meinders. Hans heeft als muziekdocent in het voortgezet onderwijs gewerkt en daarnaast een lespraktijk gehad voor orgel- en pianolessen. Hij is een paar jaar koordirigent geweest en heb veel begeleidingswerk gedaan. Vanaf 1994 is Hans docent godsdienst in het voortgezet onderwijs en organist van de Wilhelminakerk te Dordrecht.

Theo Hans Kuijvenhoven en Alisa van Dijk
Theo Hans Kuijvenhoven speelt al vanaf zijn tiende jaar hobo. Tijdens zijn studie farmacie speelde hij als eerste hoboïst in het Nederlands Studenten Kamerorkest. Hij werkt als apotheker, maar is gelukkig regelmatig te horen als gast-hoboïst bij orgelconcerten en cantate-uitvoeringen en bij deze Kapelconcerteditie van Alisa van Dijk. Zij zelf is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treedt ook regelmatig op met Dordtse musici zoals organisten Johan den Hoedt en Hans Okkerse, en met Rotterdamse stadsorganist Adriaan Hoek. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Info
De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur. 
De toegang is slechts € 10,– /kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang.
Locatie: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.
Voor meer info alisavandijk.nl.

Bron Alisa van Dijk