Color Sounds: Geluid en beeld in KunZt

ZWIJNDRECHT – In KunZt is vanaf 26 maart tot en met 7 mei de expositie Color Sounds te bezichtigen en te beluisteren. De tentoonstelling verbindt de schilderijen van Pien van der Beek met allerlei soorten muziekstijlen van maar liefst 17 internationale artiesten. De feestelijke opening van de tentoonstelling met live muziek vindt plaats in KunZt op vrijdag 24 maart tussen 16:30 – 18:30 uur.

Wist u dat het beeld van een schilderij kan veranderen doordat u muziek hoort? Dat er ineens een andere invalshoek kan ontstaan en u er anders naar kijkt? De expositie ‘Color Sounds’ is voor Pien van der Beek dé manier om een brug te slaan tussen haar kunst en prachtige muziek. Daarmee wil ze bezoekers verrassen, uitdagen, inspireren en bovenal kunst en muziek laten samensmelten. Elke bezoeker ontvangt bij binnenkomst een koptelefoon, zo kan iedereen op zijn eigen tempo genieten van alle kunstwerken en muziek.

Pien van der Beek
Pien van der Beek wordt geïnspireerd door het vlakke Hollandse landschap. Dit zie je op een abstracte manier terug in haar werken. Haar werk bestaat uit zowel grafische- als organische onderdelen en ritmische patronen. De muziek die hierbij te horen is, is gemaakt door artiesten uit onder andere Italië, Zweden, Amerika en Argentinië. Deze artiesten hebben zich speciaal verbonden aan deze expositie en zijn van ongekende kwaliteit. Zo is één van hen de winnaar van een Grammy-Award.

Op vrijdag 24 maart 2023 opent wethouder Jacqueline van Dongen de tentoonstelling in de expositieruimte van KunZt. Bassist Ildo Nandja en Saxofonist Loek van den Berg geven tijdens de opening een muzikaal optreden. De opening start om 16.30 uur.

Openingstijden
De expositie duurt tot en met zondag 7 mei 2023 en is gratis te bezoeken. KunZt is elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open van 13.30 -16.30 uur. Adres: Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Zwijndrecht (ingang aan de kant van de Burgemeester de Bruïnelaan).
Meer info op: www.kunztzwijndrecht.nl/colorsounds

Bron: gem. Zwijndrecht