Cinema Senior met première in Landvast

ALBLASSERDAM – Dit jaar bestaat Landvast 15 jaar en om die reden organiseert Landvast diverse activiteiten voor jong en oud. Op donderdag 16 november rollen ze de rode loper uit voor de première van de Nederlandse film Rocco & Sjuul. De ochtend én middag dopen ze dan tevens om naar Cinema Senior.

Met Cinema Senior biedt Landvast naast de film ook een vol programma aan. Er is gelegenheid tot elkaar te ontmoeten, te genieten van een heerlijke lunch en een kijkje te nemen bij één van de stands van de bruisende seniorenverenigingen die in Landvast actief zijn. Tijdens de lunch zal een accordeonist de beste nummers uit de goede oude tijd ten gehore brengen. Sinds de start van Landvast is de missie Landvast verbindt! Dit proberen ze o.a. door het gastvrij huisvesten van niet alleen Alblasserdamse maar ook regionale verenigingen. Een film bekijken is daarbij altijd gezellig met zijn tweeën, maar is ook een prima uitje om alleen te bezoeken. Door de aanwezigheid van andere gasten is men zodoende niet alleen en wellicht komt men er nog bekenden tegen.

Rocco & Sjuul
Eenzaamheid en mantelzorg is in deze tijd aan de orde van de dag. In de film wordt dit op een hele mooie manier verteld en getoond.
In ‘Rocco & Sjuul’ gaat het leven van mantelzorgster en oma Sjuul zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in hun families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?
Maar mocht men geen liefhebber zijn van Nederlandse film, dan draait er ook ‘The Miracle Club’ en ‘The Killers of the Flower Moon’ twee hele mooie alternatieve keuzes.

Bron: Landvast