Expositie Street Walk, straatfotografie in Fotogalerie Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op zes opeenvolgende zaterdagmiddagen is vanaf zaterdag 28 januari de expositie Streetwalk te zien bij Fotoclub Zwijndrecht. Het gaat hier om straatfotografie waarin de gewone, maar ook de bijzondere dingen van de straat gefotografeerd zijn. De expositie bestaat uit bijna 50 foto’s in zowel kleur als zwart-wit.

Regelmatig trekt een groep van acht leden van de fotoclub er met elkaar op uit. Ze maken beelden van wat er op straat te zien is. Ze fotograferen gebouwen, mensen, straatmeubilair,schaduwen, reflecties etc. Ook poseren er regelmatig mensen voor foto’s en ontstaan er leuke en gezellige gesprekjes. De groep fotografeert bijna altijd buiten en is regelmatig in het centrum van Rotterdam te vinden. Ook bezoekt ze markten en festivals zoals Dordt In Stoom, Big Rivers en het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam.

De beelden zullen herkenbaar zijn voor de bezoekers, want het is het leven van alledag dat hier is vastgelegd. Elke zaterdag zijn er leden van de groep aanwezig voor een rondleiding of een toelichting op de foto’s.Fotogalerie Zwijndrecht is te vinden aan de Rotterdamseweg 126 in Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 28 januari tot en met 4 maart van 12:30 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Jan Heijkoop