Atos RTV

18 mei 2018
0 reactie(s)

HEERJANSDAM Mevrouw van Gameren uit Heerjansdam werd donderdag verwelkomd
als de 100.000-ste passagier van de buurtbus 717 die Heerjansdam met de Barendrecht en Zwijndrecht verbindt . Nietsvermoedend stond zij samen met haar zus te wachten op buurtbus, toen zij tot haar verbazing werd opgehaald door de voorzitter van de buurtbusvereniging in een oldtimertaxi die hen naar het Midden Inn in Heerjansdam bracht. Hier werden zij feestelijk ontvangen en toegesproken door de heer Ouwerkerk van de buurtbusvereniging, de Gedeputeerde Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, burgemeester Schrijer van de gemeente Zwijndrecht en de heer de Vos exploitatiemanager Arriva. Mevrouw van Gameren maakt al sinds de start gebruik van de buurtbus. De winkels aan de Middenbaan in Barendrecht zijn haar favoriete bestemming. Maar ze gaat ook regelmatig met de buurtbus naar winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht.

De buurtbus heeft vanaf het begin in 2012 gemiddeld 1510 passagiers per maand vervoerd en wordt volledig door vrijwilligers gereden. De bus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs onder meer Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzer ziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS-station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS-station en winkelcentrum Middenbaan.

Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.
In de avonduren en op zondag rijdt de Belbus waarvan de route gelijk is aan die van de Buurtbus. Het lijnnummer is dan 517. De bus wordt onder andere gesponsord door De Nederlandse Energiemaatschappij, Intrahuis makelaars en een aantal lokale bedrijven. De complete dienstregeling is te vinden op de website van arriva.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week