Atos RTV

8 mei 2018
0 reactie(s)

HENDRIK-IDO-AMBACHT Na een intensieve periode van verkenning maakte informateur André Flach maandagavond bekend dat In Hendrik-Ido-Ambacht de SGP-ChristenUnie, Gemeente Belangen en het CDA de komende vier jaar samen het college gaan vormen. Deze partijen hebben aangegeven met vertrouwen de samenwerking aan te gaan. Niet alleen met elkaar maar ook met alle andere partijen in de gemeenteraad. Flach:'' we willen verbindingen leggen tussen partijen die in de coalitie samenwerken en daarbuiten. Om die reden is een aantal speerpunten van partijen die niet deelnemen aan de coalitie, meegenomen. Dat doet recht aan de breedte van de verkiezingsuitslag en geeft draagvlak in de Ambachtse samenleving."

De wethoudersposten worden ingevuld door André Flach namens de SGP-ChristenUnie, Ralph Lafleur namens Gemeente Belangen en Steven van Die namens het CDA. André Flach was de afgelopen twee collegeperiodes al wethouder en had daarin o.a. De Volgerlanden, Economie, Financiën en Regio in zijn portefeuille. Ralph Lafleur is werkzaam als senior financieel adviseur bij de gemeente Rotterdam en sinds twee maanden raadslid voor Gemeente Belangen. Steven Van Die is sinds acht jaar raadslid, waarvan de laatste vier jaar fractievoorzitter, voor het CDA en is werkzaam als adviseur bij BMC Advies.

Na de verkiezing van 21 maart jl. heeft informateur André Flach in twee ronden met alle 8 partijen gesproken. Daaruit kwam duidelijk naar voren dat het meest voor de hand liggend was om een samenwerking tussen SGP-CU, Gemeente Belangen en CDA verder te verkennen. Daarna is dit geleidelijk overgegaan in een formatieperiode waarin een samenhangend coalitieakkoord tot stand is gekomen. Op 15 mei presenteren de drie partijen dit nieuwe akkoord en worden de wethouders geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week