Atos RTV

30 april 2018
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Op 4 mei vindt elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Speciaal worden in Zwijndrecht ook herdacht de slachtoffers van oorlogsgeweld van wie de namen staan vermeld op het monument dat de basisschoolkinderen hebben geadopteerd, zoals Frits Vogel, Jan Ekelmans, Gerrit de Waard en hun kameraden. In Heerjansdam onder meer de in Surabaya (Nederlands Indië) omgekomen Gerrit Rijsdijk.

Inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam zijn uitgenodigd om samen met het gemeentebestuur de gevallenen te herdenken en stil te staan bij het begrip "Vrijheid". Het thema voor dit jaar is: "Geef vrijheid door, het Jaar van Verzet". In Zwijndrecht is burgemeester Dominic Schrijer aanwezig en in Heerjansdam locoburgemeester Jolanda de Witte. In Zwijndrecht start de bijeenkomst om 18.45 uur met een herdenkingsdienst in de ‘Heilig Hart Kerk’ aan de Burg. de Bruïnelaan 78. Verzamelen in de Juliana van Stolbergstraat, hoofdingang gemeentehuis voor het formeren van de stoet om 19.15 uur.

In Heerjansdam is om 19.15 uur een samenkomst in de Protestantse Gemeente Heerjansdam/Kijfhoek in de Dorpskerk aan de Molenweg 8. Om 19.40 uur wordt de stoet geformeerd op het plein van de Boomgaardkerk, Dorpsstraat 42 te Heerjansdam.
ATOS Radio zendt deze herdenking via een extra uitzending tussen 19:00 en 21:00 uit.


Bron: gemeente Zwijndrecht / Foto: John Tazelaar ATOS RTV

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week