Atos RTV

17 april 2018
0 reactie(s)

HENDRIK-IDO-AMBACHT In de weekenden van 25 mei en 1 juni, en negen nachten vanaf zondag 13 mei, wordt er tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht aan de op- en afritten van de Sandelingenknoop gewerkt. Rijkswaterstaat laat hier de weg aanpassen zodat deze beter benut wordt en zorgt voor een betere verkeersdoorstroming.

De Sandelingenknoop is een belangrijk knooppunt in de A16 van en naar de bedrijventerreinen en woonwijken in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Het verkeer stroomt vooral in de spits hier niet goed door. Om dit te verbeteren, wordt de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer op het viaduct, richting Hendrik-Ido-Ambacht, verdubbeld. En er komt ook een vrije rijstrook voor rechts afslaand verkeer naar de oprit van de A16, richting Rotterdam.

Om er voor te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk last heeft van het werk worden de werkzaamheden in de nachten en weekenden uitgevoerd. In de negen nachten, van 19.00 uur tot 05:00 uur, kan het verkeer wel van de weg gebruik blijven maken. In het weekend van vrijdag 25 mei 22.00 tot maandag 28 mei 05:00 is de oprit naar de A16 richting Rotterdam afgesloten voor verkeer. De afrit naar Hendrik-Ido-Ambacht vanuit de richting Breda is dat weekend gewoon open. Het daaropvolgende weekend van vrijdag 1 juni 22.00 uur tot maandag 4 juni 05.00 uur zijn zowel de op- als de afrit vanaf de A16 Hendrik-Ido-Ambacht volledig afgesloten. Het verkeer wordt in die weekenden omgeleid via routes die met borden worden aangegeven.

Dit project is het eerste van vele projecten in de Drechtsteden die de bereikbaarheid van de Drechtsteden moeten verbeteren zoals de aanpassing van de aansluiting A16/N3 en A15/N3, de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en het groot onderhoud aan de N3. Daarnaast zorgen ondernemers en de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht er samen voor dat er ook minder auto’s in de spits gaan rijden. Het Mobiliteitsplatform Samen Bereikbaar heeft hiervoor met ondernemersverenigingen en bedrijven afspraken gemaakt om 200 spitsmijdingen blijvend te realiseren. De bedrijven stimuleren daarvoor hun werknemers om buiten de spits te gaan reizen of met de fiets of het openbaar vervoer naar hun werk te gaan. Ook wordt gekeken naar oplossingen als thuiswerken en carpoolen.

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week