Atos RTV

12 april 2018
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT – De Van Leeuwen Buizen Groep heeft in 2017 een goed jaar achter de rug. Volgens de recente jaarcijfers van deze wereldwijd opererende handelsonderneming profiteerde het van de aantrekkende marktvraag in Europa, hogere prijsniveaus en de kostenmaatregelen die waren genomen in de voorgaande jaren. De omzet en het resultaat verbeterden daardoor aanzienlijk ten opzichte van 2016. Het wereldwijd totale verkochte tonnage nam toe en de afzet uit voorraad bij de Europese distributiebedrijven steeg.

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in stalen buizen en buistoepassingen en in veel industriële sectoren actief is, heeft vorig jaar goed ingespeeld op de groeiende vraag in de Europese industriemarkt en opende in Duitsland zelfs een nieuw verkoopkantoor. Van Leeuwen boekte meer omzet in onder meer de staalconstructiemarkt, bij grote producenten in de agrarische machinebouw en de gespecialiseerde machine- en kranenbouw. Ook in het energiesegment zag het bedrijf een aanzienlijke verbetering van de afzet al is deze, volgens de onderneming, nog niet op het niveau van enkele jaren terug. Het had op basis van haar internationale netwerk van voorraadlocaties daarnaast eveneens succes met de wereldwijde contracten bij grote petrochemische bedrijven op het gebied van nieuwbouwprojecten en onderhoud.

Peter Rietberg, de voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het afgelopen jaar hebben we ons resultaat aanzienlijk verbeterd. Onze strategische spreiding over diverse marktsegmenten en werelddelen was ook in 2017 van belang. De vooruitzichten voor 2018 zijn positief. Er is vertrouwen in de markt en investeringen nemen toe. De markt waardeert meer en meer de totaalconcepten die we bieden, met naast onze buizen en buismateriaal ook logistieke diensten, opslag, distributie en projectmanagement”.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week