Atos RTV

30 maart 2018
0 reactie(s)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop installeerde op donderdag 29 maart de nieuwe gemeenteraad. Daarmee is de raadsperiode 2018-2022 officieel gestart. Op 21 maart gingen bijna 13.500 Ambachters naar de stembus en op basis van hun stemmen zijn de zetels in de gemeenteraad verdeeld. Burgemeester Heijkoop benoemde de 23 raadsleden, 13 burgerraadsleden en er werden bepaalde besluiten genomen over functies zoals lid Drechtraad.

De raad bestaat voor de komende 4 jaar uit 23 raadsleden. Dat zijn er 2 meer dan de vorige periode, omdat de gemeente nmiddels meer dan 30.000 inwoners telt. Van de 23 zaten er 9 niet in de vorige gemeenteraad. Namelijk de dames Kamphuis-Stuij en Vlasblom-van der Vlies en de heren Flach, Lafleur, Van der Lei, Neijman, Nugteren, Ouwerkerk en Scheurwater.

Wilt u weten waar de raad over discussieert en besluit? Hou dan de website van de gemeenteraad in de gaten!' ' . text_chop('https://hendrikidoambacht.raadsinformatie.nl/', 30) . '' Natuurlijk bent u ook bij de vergaderingen van de raad uitgenodigd. Bekijk op de website de agenda van de gemeenteraad om te zien wanneer er waarover gesproken wordt.

fotograaf: Cees van Meerten

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week