Atos RTV

29 maart 2018
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht reikte dinsdag 27 maart 2018 tijdens de laatste vergadering van de oude raad Koninklijke onderscheidingen uit aan de vertrekkende raadsleden Anke Hoekstra – van der Poort en Marius Schenkel. Zij hebben de onderscheidingen gekregen voor hun bijzondere verdiensten voor de Gemeenteraad van Zwijndrecht.

Anke Hoekstra is sinds 2003 onafgebroken raadslid voor de VVD geweest in de Gemeenteraad van Zwijndrecht. Zij zette zich met hart en ziel in op het terrein van onderwijshuisvesting, kinderen in armoede, de gemeente financiën en de lokale wet- en regelgeving. In de periode van 2002 tot en met 2003 was zij burgerraadslid. Ook was ze lid van de agendacommissie en één van de vaste voorzitters van de commissievergaderingen.

Marius Schenkel zat sinds 1998 onafgebroken in de Gemeenteraad van Zwijndrecht. In deze periode zette hij zich binnen de Gemeenteraad in als fractievoorzitter CU/SGP, vicevoorzitter, lid van de agendacommissie, het presidium, de werkgeverscommissie en vertrouwenscommissie. Als secretaris van het afdelingsbestuur Drechtsteden van 'Dit Koningskind' heeft Marius Schenkel zich gedurende een periode van 10 jaar (1977 - 1987) ingezet voor Christenen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Hij organiseerde activiteiten, was actief in de fondsenwerving en gaf voorlichting. Vanaf 2000 zet hij zich vrijwillig in voor Hospice Kuria. Hij gaat meerdere keren per jaar naar Amsterdam en geeft daar een weekend of (mid)week ondersteuning en begeleiding aan de bewoners van de hospice, die terminaal ziek zijn en nog een korte levensverwachting hebben. Ditzelfde doet hij sinds 2007 bij Hospice De Cirkel, waar hij met liefde en toewijding voor de ernstig zieke bewoners zorgt.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week