Atos RTV

7 maart 2018
0 reactie(s)

HENDRIK IDO AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop heeft maandagavond de politieagenten Rick Keizer en Peter Bodde onderscheiden voor hun heldendaad. "Op 14 oktober hebben jullie, met gevaar voor eigen leven, een vrouw uit de rivier De Oude Maas gehaald. Dit getuigt van daadkracht, moed en de wil om goede dingen te doen. De vaardigheden die horen bij een politieman!" aldus de burgemeester.

Voor beide agenten kwam de onderscheiding als een verrassing. Ze waren weliswaar uitgenodigd voor de raadsvergadering, omdat de burgemeester hen persoonlijk voor de daad wilde bedanken, maar wisten niet dat ze daar ook de onderscheiding kregen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Op 14 oktober gingen Rick en Peter af op een melding over een verwarde vrouw op de Zwijndrechtse brug. Ter plaatse bleek de vrouw moeilijk aanspreekbaar vanwege een taalbarrière. De politieagenten besloten daarna de vrouw nog even in de gaten te houden en zagen haar daardoor later in de Oude Maas drijven. Ze bedachten zich geen moment en sprongen eveneens in het sterk stromende water. Eenmaal op de kant begonnen de twee meteen met reanimatie totdat het ambulancepersoneel dit van hun over nam. En hoewel de vrouw weer tot leven kwam overleed ze helaas na enkele weken alsnog in het ziekenhuis.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week