Atos RTV

2 november 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Bouwbedrijf Heijmans heeft samen met Transport en Logistiek Nederland verkeerslessen gegeven aan leerlingen van die school.
Heijmans is bezig met de aanleg van een nieuw riool en herbestratingswerkzaamheden in de omgeving van de Moermond-West (wijk Nederhoven) in Zwijndrecht. Het betekent dat het een komen en gaan is van bouwverkeer. Aangezien het project vlakbij basisschool De Twee Wieken wordt uitgevoerd werd besloten de lessen te geven.

Tijdens de lessen konden de leerlingen uit groep 7 en 8 zelf achter het stuur van een vrachtwagen zitten om te ervaren wat chauffeurs wel en niet zien. Ook leerden ze hoe ze zich veilig op moeten stellen in het verkeer, waardoor ze zich bewust werden van verkeersveilig handelen.
‘Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor ons en voor de omgeving’, zegt Piet Verhoef, Projectmanager van Heijmans. ‘Bij de uitvoering van projecten zetten we vrachtwagens in en die hebben te maken met andere verkeersdeelnemers, zoals fietsende scholieren. Een kwetsbare groep die zich niet altijd bewust is van het gevaar van een vrachtwagen. Vandaar dat we ze op deze manier extra willen meegeven hoe ze zich het beste kunnen gedragen in het verkeer’.

foto: Heijmans

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week