Atos RTV

23 augustus 2017
0 reactie(s)

DRECHTSTEDEN - PIT kinderopvang & onderwijs is opleidingsschool van Pabo Inholland Dordrecht geworden. Een onafhankelijke accreditatiecommissie heeft na uitgebreid onderzoek PIT kinderopvang & onderwijs het Keurmerk Opleidingsschool verleend; een primeur voor de Drechtsteden.

PIT en Inholland Dordrecht werken al langer samen en gaan deze samenwerking inhoudelijk intensiveren. Daarmee zetten ze zich nog nadrukkelijker in om gezamenlijk studenten op te leiden voor een mooie baan in het onderwijs en om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren.. Naast het begeleiden van Pabo studenten gaan PIT en Hogeschool Inholland hiervoor intensief samenwerken op diverse thema’s, zoals de startende leerkracht. Leerkrachten in opleiding kunnen voortaan direct vanaf hun eerste studiejaar theorie en praktijk verbinden op de kindcentra van PIT in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Ook gaan studenten en docenten van Pabo Dordrecht samen met leerkrachten van PIT onderzoek doen en verzorgen leerkrachten van PIT praktijktrainingen op de opleiding. Andere thema’s waarop PIT en Inholland gaan samenwerken zijn wetenschap & technologie, taalontwikkeling en identiteit.
De intensieve inhoudelijke samenwerking heeft als doel om de meest optimale leersituatie voor de leerkrachten in spe te bewerkstelligen en daarmee de kwaliteit van het basisonderwijs verder te verhogen. Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat leerkrachten nog beter kunnen inspelen op wat ieder kind nodig heeft om zijn of haar talenten optimaal te ontdekken en ontplooien.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week