Atos RTV

16 augustus 2017
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Wegens grote belangstelling wordt de expositie over het werk van Pieter d'Hont in het raadhuis van Zwijndrecht met een week verlengd tot en met zaterdag 9 september.

bold('Beeldhouwer van Zwijndrecht')

Pieter d'Hont (1919-1997) wordt wel de beeldhouwer van Zwijndrecht genoemd. Na Utrecht staan in Zwijndrecht de meeste beelden van zijn hand. Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag organiseert KunZt een expositie over, onder meer, zijn werken in Zwijndrecht: de fontein arbeid, geloof, kunst, wetenschap, leven op de rotonde Koninginneweg, Planten, wieden, oogsten op de rotonde Willem van Oranjelaan, Gesprek in het Develpark en Bizon aan de Zwanendrift.

bold('Expositie')

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 9 september: op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, is de expositie op zaterdag te bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen die zaterdag, Open Monumentendag, ook van 12.00 tot 16.00 uur een rondleiding krijgen door het historische raadhuis verzorgd door gemeenteraadsleden van de gemeente Zwijndrecht.

bold('Sebastiaan met hoed')

In de nacht van 10 op 11 juni 2006 verdween aan het Maaspad in Zwijndrecht het beeld Sebastiaan met hoed van Pieter d'Hont. Voor dit beeld stond zijn zoon Sebastiaan model. Sebastiaan stond ook model voor het kind bovenin de fontein arbeid, geloof, kunst, wetenschap, leven op de rotonde aan de Willem van Oranjelaan. Op de expositie staat een kleinere versie van Sebastiaan met hoed. Enthousiaste bezoekers van de expositie zoeken medestanders en financiers om Sebastiaan met hoed opnieuw te laten gieten en Sebastiaan te laten terugkeren waar hij thuishoort: aan het Maaspad in Zwijndrecht.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week