Atos RTV

11 juli 2017
0 reactie(s)

REGIO - De website ZHZveilig.nl is vandaag live gegaan. Deze website is bedoeld om de samenleving snel en goed te informeren tijdens een brand of crisis in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De website biedt vele technische mogelijkheden. Waaronder de mogelijkheid om direct de crisisboodschap te laten plaatsen op verschillende beeldschermen bij bijvoorbeeld tankstations, supermarkten, openbare gebouwen of op beeldschermen aan gevels van winkelpanden. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid hoopt hiermee in korte tijd een grote groep mensen te bereiken in een bepaald gebied.

Ook zal er bij elk incident extra informatie gegeven worden wat burgers kunnen doen om een dergelijk incident te voorkomen of hoe zij moeten handelen als zij in een dergelijke situatie terechtkomen.

In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is dit systeem al langere tijd een succes. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid sluit als gelijkwaardig partner aan, en kan profiteren van de reeds ontwikkelde techniek en opgedane kennis van de buurregio.

Is er een crisis in uw regio? Ga dan naar ZHZveilig.nl.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week