Atos RTV

13 juni 2017
0 reactie(s)

DRECHTSTEDEN - Na een succesvolle eerste helft, met onder meer de TechniekDock Open Dag en het TechniekLab op Wantijpop afgelopen zaterdag, start vandaag de tweede helft van de Techniekweek Drechtsteden 2017. Vandaag is in de Duurzaamheidsfabriek de TA3-conferentie. Ook zijn er deze week weer een aantal bezoeken van scholen aan TechniekDock gepland en vindt in Papendrecht de Techniekroute plaats. Op woensdag kunt u nog deelnemen aan de workshops '3D-tekenen' en 'Schilderen en behangen' van de Bouwcampus van het Da Vinci College. De Techniekweek 2017 sluit die avond af met de Innovatie Award Drechtsteden.

Publieksactiviteiten

Op woensdag 7 juni stonden de deuren van TechniekDock open voor iedereen! TechniekDock is een jaarlijks terugkerende programma waarbij de groepen 7 van alle basisscholen in de Drechtsteden worden uitgenodigd om in de Duurzaamheidsfabriek kennis te komen maken met de wereld van de techniek. Verschillende van de 'Xperiences' van TechniekDock waren ook te beleven in het TechniekLab op Wantijpop afgelopen zaterdag. Beiden konden rekenen op een hoge opkomst en veel enthousiasme.

Regionaal portefeuillehouder Peter Heijkoop kwam ook langs: "Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met techniek en dat ze leren hoe divers en aantrekkelijk het werken met techniek kan zijn. De vraag van bedrijven naar technisch geschoold personeel, op alle niveaus, blijft toenemen. Daar liggen dus volop kansen. In de Techniekweek geven we extra aandacht aan initiatieven die ertoe bijdragen dat meer jongeren enthousiast raken over techniek. Zij zijn de professionals van morgen!”

Programma Techniekweek
Ook deze tweede helft van de Techniekweek, die nog duurt tot en met woensdag is goed gevuld. Zo is er vandaag een TA3-conferentie voor ondernemers en leidinggevenden over leren, innoveren en leidinggeven in relatie tot arbeidsmarktontwikkelingen en de invloed van techniek op productieprocessen. Er zijn verschillende sprekers uit binnen- en buitenland en ook de Economic Development Board Drechtsteden levert een bijdrage. Op woensdag 14 juni leggen de groepen 7 van de Papendrechtse Beatrixschool, Prins Constantijnschool, Anne Frankschool en de Viermaster tussen 9.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Tijdens dit jaarlijks terugkerende event maken de leerlingen kennis met techniek bij diverse bedrijven in de regio. De week sluit af met de Innovatie Award Drechtsteden, waar ook de Amega SUPER-stageplaats, de MBO 2017 Award en vier studiebeurzen van Nextech worden toegekend aan succesvolle techniekstudenten.

foto:Wouter Sieuwerts

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week