Atos RTV

31 januari 2017
0 reactie(s)

ZUID-HOLLAND - GroenLinks vraagt het provinciebestuur van Zuid-Holland de forse stijging van bustarieven op sommige trajecten in Zuid-Holland tegen te houden.
GroenLinks Statenlid Berend Potjer: 'De afspraak is dat de tarieven met niet meer dan de inflatie mogen stijgen. Ons bereiken berichten dat met de nieuwe abonnementen van Arriva sommige mensen tot vier keer duurder uit zijn. Als de tarieven niet worden verlaagd, dan het minste wel dat ze volgens afspraak niet harder stijgen.'
Groen Links vindt dat de betaalbaarheid van het openbaar vervoer van groot belang is voor de busreizigers, maar ook voor de automobilist en het milieu. Als de tarieven fors stijgen zullen meer mensen de auto gaan gebruiken en wordt het drukker op de weg. Dat vindt GroenLinks een onwenselijke situatie.

GroenLinks wil van de gedeputeerde horen waar reizigers die met de grote prijsstijgingen te maken krijgen zich kunnen melden om hun geld terug te vragen. Potjer: 'We moeten voorkomen dat de Arriva naar de provincie wijst en de provincie naar de Arriva. De reizigers moeten actief worden geïnformeerd waar zij zich kunnen melden."

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week