Atos RTV

18 november 2016
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - De kinderen van de bovenbouw van kindcentrum Het Accoord van PIT kinderopvang & onderwijs hebben muziek gemaakt met hun eigen lichaam. Tijdens de workshop bodypercussie legde Maarten Pors van Muziek Op School Drechtsteden hen eerst kort uit wat bodypercussie is. Daarna haalden ze hun handen uit hun zakken en konden ze aan de slag.

Stap voor stap werden ritmes geklapt, met de voeten gestampt en op de borst, heupen en billen geslagen. De kinderen speelden, luisterden en improviseerden er met elkaar op los.
“Ze zijn helemaal enthousiast. Het was heel erg leuk om te doen, we hebben flink gelachen en veel ontdekt,” aldus pedagogisch medewerker Conny van den Hout. “Het is bijzonder om te ervaren dat je met alleen je eigen lichaam als instrument een muziekstuk kunt maken. Daarbij zijn coördinatie en concentratie belangrijk, maar ook op elkaar letten en naar elkaar luisteren. Het ritmegevoel verschilt per persoon, maar door samen te werken maakten de kinderen de leukste muziek. Het klonk echt goed en is absoluut voor herhaling vatbaar.”

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week