Atos RTV

18 januari 2016
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Het recreatieschap IJsselmonde start in samenwerking met vrijwilligers van de natuurwerkgroep van de stichting Natuur- en Landschap Zwijndrechtse Waard binnenkort met de verdere ontwikkeling van de Veerplaat/Hooge Nesse als recreatiegebied. Op de Veerplaat komt een bootcamproute, een gebouw voor opslag van sportmateriaal en een entree. Ook komt er in het gebied een speelbos en een foodwalk. In juli van dit jaar is de grote opening van het hele gebied met onder.andere de oplevering van een ruim opgezet speelbos op de Hooge Nesse polder.
Om het speelbos mogelijk te maken moeten bomen gekapt worden. De gekapte bomen worden op andere plaatsen in het gebied gecompenseerd.
Sinds 2013 werken de gemeente Zwijndrecht, het natuur- en recreatieschap IJsselmonde en Stichting Hooge Nesse samen aan de doorontwikkeling en nieuwe inrichting van het recreatiegebied Hooge Nesse /Veerplaat rondom Hotel Ara. Het gebied is geliefd vanwege de mooie ligging langs de Oude Maas met haar altijd levendige scheepvaart en vanwege de fijne recreatiemogelijkheden. Bijzonder is dat de ontwikkeling in het gebied voor een belangrijk deel plaats vindt door de intensieve en actieve betrokkenheid van bewoners uit Zwijndrecht.

Thema’s voor de gebieden Hooge Nesse/Veerplaat zijn: bewegen, natuureducatie en duurzaamheid. In 2015 zijn al een aantal nieuwe voorzieningen aangelegd en in gebruik genomen. Zo werd in augustus het 18-holes tellende discgolfparcours geopend en eind september de beweegtuin op de Veerplaat. Het is mooi te zien dat beide voorzieningen enthousiast gebruikt worden en organisaties het gebied graag gebruiken voor sportieve happenings zoals de ‘Paascross’ van stichting Roparun op 26 maart 2016..

Als u benieuwd bent naar de ontwikkelingen kunt u kijken op de sites van stichting Hooge Nesse en' ' . text_chop('www.heerlijkbuiten.nl/HoogeNesseVeerplaat', 30) . ''

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week