Atos RTV

7 mei 2015
0 reactie(s)

ZWIJNDRECHT - Het voormalig VVD-kamerlid Laetitia Griffith leidt op woensdag 20 mei het politiek café in van de VVD afdeling Zwijndrecht-Heerjansdam over de Raad van State.

Mr. Laetitia Griffith is sinds 1 januari 2012 Staatsraad bij de Raad van State. Voorheen was zij voor de VVD o.a. lid van de Tweede Kamer en wethouder financiën te Amsterdam. In december 2004 werd ze door de parlementaire pers gekozen tot het politieke talent van het jaar. Laetitia Griffith is ook voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche en commissaris bij onder meer KPMG, Nuon en de Nationale Goede Doelen Loterij.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur én de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Koning Willem-Alexander is voorzitter van de Raad van State. De Raad van State heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1531. Begonnen als adviseur van de landvoogd heeft de Raad zich in bijna vijf eeuwen ontwikkeld tot bestuursrechter en wetgevings-adviseur. De Raad is niet meer weg te denken uit ons staatsbestel.
De taken van de Raad van State zijn tweeledig: Het uitbrengen van adviezen aan de regering over concept-wetsvoorstellen en het rechtspreken als hoogste bestuursrechter over geschillen tussen burgers en de overheid. Daarnaast kan, als er geen regent is aangewezen, de Raad van State optreden als regent voor een mogelijk minderjarige of ongeboren koning.

Na haar inleiding een inleiding over het functioneren van de Raad van State en haar ervaring aldaar is er ook volop ruimte om vragen aan haar te stellen
Het politiek café vindt plaats in het Develpaviljoen, Parklaan 1 te Zwijndrecht eb begint om 20.30 uur.

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week